İbn-i Sina’nın bin yıllık şifa kaynağı! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, hastalıkları önlüyor
İbn Sina’nın dünya tıp tarihine damgasını vuran reçeteleri bugün hâlâ tartışmalıdır. Tüketenlerde hastalık yapmayan bitkileri içeren tarifler hazırlayan İbn Sina, şalgamın faydalarından da bahsetti. Ünlü tıp bilimcinin önerdiği şalgamda bulunan likopen mineralleri C vitamininin temel taşları arasında yer alıyor.
HERHANGİ BİR AĞRI
İbn Sina, vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmak için şalgam tüketilmesini önermektedir. Virüslerin baş düşmanı sayılabilecek şalgam, bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor.
İbn Sina’nın hayatı boyunca tarifinde yer alan şalgamın pek çok faydası olabiliyor. İşte şalgamın faydalarından bazıları;
Doğadaki en güçlü antibakteriyel ve antibiyotik besin sayılabilecek şalgam, yüksek oranda potasyum, magnezyum ve C vitamini içerir.
Üst solunum yolu sorunlarına karşı da oldukça faydalı olabilir. Ayrıca öksürük ve boğaz ağrısı problemlerinin tedavisinde de tercih edilebilir.
HER GÜN BİR BARDAK TÜKETİN
Binlerce yıl önce İbn Sina’nın önerdiği şalgam suyu, düzenli tüketildiği takdirde akciğer ve karaciğerin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olabiliyor. Bu nedenle her gün bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.
Şalgam sindirim sistemini güçlendirmek için faydalı olabilir. Ayrıca kabızlık problemlerinde de faydalı olabilir.
Şalgamda bulunan likopen minerallerinin C vitamininin temel taşı olduğu söylenebilir. Bu nedenle kış boyunca düzenli olarak şalgam tüketmek virüslerin vücuda girmesini engelleyebilir.