Kış mevsiminin en sevilen lezzeti: Çikolatalı ve kestaneli tatlının tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Kestane şekeri, kestanelerin şeker şurubunda pişirilmesiyle elde edilen, geçmişin ve günümüzün klasik tatlısıdır. Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan bu tatlı, çikolataya bulanarak daha da özel hale geliyor. Çikolata kaplı kestane şekerleri, tatlıya pratik ve çekici bir alternatif sunuyor. Bu lezzeti evinizde kolaylıkla hazırlayabilir, çayın yanında veya özel günlerde servis edebilirsiniz. Kuyu, Kış mevsiminin en sevilen lezzeti nasıl yapılır? İş yerinde, Nefis çikolatalı ve kestaneli şeker tarifi…
ÇİKOLATA VE KESTANELİ ŞEKER TARİFİ
Malzemeler
Kestane tatlısı için:
500 gram kestane
Onlar 1 litre
500 gram toz şeker
1 vanilya çubuğu (isteğe bağlı)
Çikolata kaplaması için:
200 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
KARAMELLİ KESTANE ÇİKOLATA HAZIRLANIŞI
Kestanelerin kabuklarını bıçakla kesip bir tavada haşlamaya bırakın.
Üzerini kapatacak kadar su ekleyip 20 dakika kaynatın.
Haşlanan kestanelerin kabuklarını dikkatlice soyun.
Bir tencerede suyu kaynatın, şekeri ekleyin ve karıştırın.
Şeker eridikten sonra vanilya çubuğunu ekleyin.
Hazırladığınız şerbeti 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Soyulmuş kestaneleri şuruba ekleyin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Kestanelerin şerbeti iyice çekmesini sağlayın.
Daha sonra kestaneleri şuruptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin.
Eriyen çikolataya tereyağını ekleyip yumuşak bir kıvam elde edin.
Soğuyan kestane şekerlerini eritilmiş çikolataya batırıp iyice kaplayın.
Çikolata kaplı kestaneleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Çikolata kaplı kestaneleri buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Afiyet olsun!